Je kat leren om muizen te vangen


Kat jagen muis

Als je kat het meest actief is wanneer je een blik tonijn opent, is dit bericht voor jou. Wil jij je kat muizen leren vangen? Wil je dat jouw kat een fantastische jager wordt? Lees dan verder!

In het kort zijn onderstaande stappen de hulpmiddelen om je kat te leren om muizen te vangen, oftewel een echte jager te maken:

De voorbereiding:

  • Voer je kat voldoende
  • Gebruik geen knaagdier gif
  • Zorg voor voldoende speelgoed

Je kat muizen leren vangen:

  • Stel je kat voor aan een “mentor”
  • Speel jachtspellen met je kat
  • Verleid je kat met voedsel

Het vervolg:

  • Reageer bemoedigend wanneer je kat een muis heeft gevangen
  • Beloon ze voor een goed uitgevoerde opdracht

Veel huiskatten kunnen een muis niet vangen, omdat ze niet lang genoeg met hun moeder en broers en zussen hebben doorgebracht om deze vaardigheden te leren.

Hoewel het voor je kat mogelijk is om vanuit zichzelf muizen te vangen, vanwege zijn instincten, zijn er methoden om je kitten tot een kat op te voeden die hem kunnen aanmoedigen om te jagen. Hierdoor is het waarschijnlijker dat je kat zijn jachtinstincten gebruikt. Op onderstaande manier leer je je kat muizen vangen en andere vaardigheden die hij nodig heeft voor de jacht.

De voorbereiding

Stap 1 – Voer je kat voldoende

Laat je kat niet te veel eten maar houd ook geen voedsel tegen om te proberen jachtvaardigheden te ontwikkelen. Katten moeten gezond zijn en goed ontwikkelde spieren en botten hebben om succesvolle jagers te zijn.

Stap 2 – Gebruik geen knaagdier gif

Katten die jager worden, willen misschien eten wat ze hebben gevangen. Zorg ervoor dat de prooi geen gif heeft ingenomen. Houd de inentingen van je kat up-to-date zodat ze geen gevaarlijke ziekten van hun prooi vangen.

Stap 3 – Zorg voor voldoende speelgoed

Koop speelgoed voor je kat dat is ontworpen om op muizen te lijken. Hoe realistischer het speelgoed van de muis, des te groter is de kans dat je kat ervaringen vertaalt in het achtervolgen van echte muizen. Speelgoed zoals ballen met belletjes erin en speelgoed dat is bevestigd aan een touwtje dat door een mens kan worden vastgehouden en verdrongen, zijn geweldige hulpmiddelen om een kat te leren achtervolgen en bespringen.

Kat spelen muis vangen

Je kat muizen leren vangen

Katten worden geboren met een natuurlijk instinct om te jagen, in het wild geboren katten moeten jagen om te eten. Dit natuurlijke instinct kan worden gebruikt om te helpen bij de uitroeiing van plagen in je huis, omdat je kat kan worden gebruikt om op muizen in je huis te jagen.

Stap 4 – Stel je kat voor aan een “mentor”

Vind een vriend met een kat die veel tijd buitenshuis doorbrengt en jachtvaardigheden heeft ontwikkeld. Breng de twee katten bij elkaar, zodat je kat de ervaren jager in het veld kan observeren. Ze zullen samen wat tijd nodig hebben om zich eerst bij elkaar op hun gemak te voelen.

Stap 5 – Speel jachtspellen met je kat

Speel vaak met je kat als het een kitten is, gebruik speelgoed dat hem aanmoedigt om zijn natuurlijke jacht- en stalking instinct te gebruiken. 

Sleep het muisspeelgoed door je huis langs de grond, zoals een muis zal rennen. Terwijl ander roofdier speelgoed boven het hoofd van een kat kan worden bengelt, is het belangrijk om het gedrag van een muis zo nauwkeurig mogelijk te repliceren met het speelgoed van de muis, zodat je kat echte muizen associeert met het speelgoed van de muis.

Stap 6 – Verleid je kat met voedsel

Katten zijn redelijk goed in denken met hun buik. Als er een gebied in je huis is dat een bemoeizieke knaagdierpopulatie herbergt, laat dan snoepjes achter in dit gebied om je kat aan te moedigen de plek te bezoeken. Dit zal ook de geur van je kat introduceren, wat helpt knaagdieren af ​​te weren.

Presenteer je kat met dode muizen die in vallen zijn gevangen als u vallen gebruikt terwijl u je kat leert het werk over te nemen. Moederkatten zullen hun kittens vaak leren jagen door ze eerst dode prooien terug te brengen, om een ​​voorbeeld te stellen.

Het vervolg

Je moet ook weten hoe je op het jachtgedrag van je kat moet reageren en dit aanmoedigen nadat ze zich beginnen te verdedigen.

Stap 7 – Reageer bemoedigend wanneer je kat een muis heeft gevangen

Zodra je kat zijn jachtvaardigheden heeft ontwikkeld, zal hij zijn prooi naar jou brengen. Dit is hoe hij je eigenlijk probeert te leren jagen, omdat hij een deel van dat instinctieve gedrag heeft behouden. Laat je kat zijn prooi afmaken als hij hem gewond bij je heeft gebracht.

Katten muizen muis vangen

Stap 8 – Beloon ze voor een goed uitgevoerde opdracht

Als je dode muizen rond je huis begint te vinden, feliciteer je kat en geef hem of haar extra beloningen. Zorg ervoor dat ze begrijpen dat je trots op ze bent. Moedig je kat aan wanneer ze jagen en een muis doden. Als je kat van genegenheid en aaien houdt, beloon hem dan met een sessie op schoot waarin je hem aait in gebieden waarvan je weet dat hij die het meest waardeert.

Als je kat meer een eenling is, beloon dan met katachtige traktaties wanneer ze een muis vangt. Uiteindelijk zal de kat, met aanmoediging, graag muizen vangen en geen validatie nodig hebben na een succesvolle jacht.

Wanneer je kat niet gemaakt is om muizen te vangen…

Natuurlijk kun je bovenstaande allemaal doen om je kat te laten reageren met de intensiteit van een tijger. Sommige katten slapen liever meer dan 20 uur. Of als je kat besluit om verstoppertje te spelen met muizen, kun je alsnog beslissen dat het jachtleven niet voor jouw kat is weggelegd. Niet iedere kat leer je muizen vangen.

Dus wanneer dat gebeurt, is het tijd om je superheld een sidekick te geven:  een muizenval.

Recent Posts