Kunnen katten rauwe kip eten?


Kunnen katten rauwe kip eten

Kunnen katten rauwe kip eten? Kunnen katten andere soorten kip en kippenbotten eten? Deze vragen over katten en kip worden hier beantwoord!

Kort samengevat kunnen katten geen onbehandelde rauwe kip eten. Hier zitten allerlei schadelijke bacteriën in. Katten mogen wel voorbehandelde kip eten (rauw vlees dieet). Deze kip is niet schadelijk en bevat de nodige eiwitten voor je kat.

Rauw vlees eten is geen goed idee voor mensen vanwege de bacteriën en parasieten die het kan bevatten. Rauw vlees kan je erg ziek maken – maar hoe zit het met katten? Kunnen katten rauwe kip eten? Het antwoord zal je misschien verbazen.

Tip: Dit dekentje is ideaal voor je kat om op te slapen. Ik heb hem zelf ook en hij bevalt erg goed!

Kunnen katten rauwe kip eten? De basis.

Als mensen ziek worden van het eten van rauwe kip, waarom denken we dan: “Kunnen katten rauwe kip eten?” Mensen kunnen gemakkelijk aannemen dat ze hun katten rauwe kip kunnen voeren, aangezien de voorouders van onze katten prima hebben overleefd van de jacht en het eten van rauw vlees. Dus het antwoord op de vraag of katten rauwe kip kunnen eten moet een voor de hand liggende ja zijn, toch?

Echter zijn de huiskatten in ons huis niet uitgerust om vlees op dezelfde manier te verwerken als wilde katten. De darmkanalen van de katten en honden van vandaag zijn niet hetzelfde als hun wilde voorouders, die dieren uit elkaar scheurden en rauw aten.

Kunnen katten rauwe kip eten? De risico’s.

Het grootste risico voor katten die rauwe kip eten, zijn parasieten en darminfecties. Rauwe kip kan parasieten zoals salmonella, E. coli, listeria en campylobacter met zich mee brengen. Daarom wordt het afgeraden om katten elke vorm van rauw vlees te voeren.

Kunnen katten rauwe kip eten als onderdeel van rauw vlees diëten ?

En je denkt in termen van een rauw vlees dieet, is het antwoord een beetje anders. Sommige dierenartsen en katteneigenaren zweren bij rauw vlees diëten. Echter zitten hier voor- en nadelen aan.

In de markt verkrijgbare rauw vlees diëten die rauwe kip bevatten zijn anders. Deze voedingsmiddelen worden meestal bewerkt met behulp van:

  • Snelkoeling: Een methode waarbij een voedingsmiddel zeer snel op een temperatuur beneden het vriespunt van water wordt gebracht)
  • Hoge druk pasteurisatie (HPP): Een conserveringstechniek voor voedingsmiddelen waar lage temperatuur en de hoge druk wordt gebruikt.

Deze 2 bewerkingsprocessen zorgen ervoor dat de schadelijke bacteriën in rauw voedsel worden gedood. Hierdoor is het niet schadelijk voor je kat.

Voor degenen die hun katten een rauw dieet hebben gegeven, dat is prima voor je kat. Wees echter voorzichtig met het aanmoedigen van katten om rauw voedsel in te nemen dat niet bewerkt is door bovenstaande processen.

Kunnen katten rauwe kip eten als onderdeel van zelfgemaakte rauw vlees diëten? 

Maar hoe zit het met katten die rauwe kip eten als onderdeel van zelfgemaakte rauwe vlees diëten? Kunnen katten op deze manier rauwe kip eten?

Rauwe kip als rauw dieet is een perfect uitgebalanceerd eiwit voor katten om te eten. Het is geschikt als het belangrijkste eiwit in het dieet van een kat of als een van de vele eiwitbronnen. Rauw vlees is het perfecte voedsel voor carnivoren en katten zijn carnivoren.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van rauwe kip als onderdeel van het rauw vlees dieet van je kat? 

Als je rauwe kip gaat kopen voor het rauwe dieet van je kat heeft biologische kip altijd de voorkeur. Maar het meest belangrijkste is dat je de meest verste koopt. Het is alle kippenproducenten verboden om antibiotica of hormonen te gebruiken bij het kweken van hun kippen.

Hoe kun je bacteriën vermijden als je je kat rauwe kip voert

Kip moet altijd minimaal en zorgvuldig worden behandeld voor de bescherming van mensen. Katten zijn niet zo vatbaar voor salmonellabacteriën als wij en katten zullen over het algemeen geen rauwe kip eten als het niet vers is. Rauwe kip moet worden weggegooid als deze langer dan een paar minuten op kamertemperatuur is, dus rauwe kip kan niet blijven liggen voor de kat om later terug te komen.

Dus zolang de bovenstaande voorzorgsmaatregelen worden nageleefd is er echt geen risico voor katten die rauwe kip eten. Het is een uitstekende eiwitbron voor katachtigen.

Hoe kun je voorkomen dat katten per ongeluk rauwe kip eten?

Zoals we allemaal weten, zijn katten stiekem. En in tegenstelling tot de hierboven genoemde kip, die zorgvuldig is geselecteerd voor rauwe consumptie, kan sommige rauwe kip problematisch zijn. Weet waar je kat is terwijl je voedsel klaarmaakt – vooral rauw vlees, zoals rauwe kip. Zorg ervoor dat je sluwe kat niet wegloopt met voedsel van je aanrecht of zelfs je fornuis.

Wat gebeurt er als een kat per ongeluk rauwe kip eet?

Als je dit artikel leest kan het zijn omdat je kat per ongeluk rauwe kip heeft ingenomen die je niet hebt gekocht als onderdeel van een rauw dieet.

Als je kat per ongeluk rauwe kip eet, raak dan niet in paniek. Zorg dan dat je je kat in de gaten houdt. Monitor zijn gedrag en eet-activiteiten. Neem contact op met je dierenarts als je gealarmeerd raakt. Als je kat wat rauwe kip eet, kan hij last krijgen van braken of diarree. Elke vorm van darmproblemen is een goed moment om contact op te nemen met een dierenarts. Lees hier andere redenen waarom je kat niet eet!

Kunnen katten rauwe kippenbotten eten?

Een andere veel voorkomende vraag is “Kunnen katten kippenbotten eten?” Hoewel het voeren van rauwe kip aan je kat in welke vorm dan ook niet wordt aanbevolen door sommige dierenartsen, is er een extra gevaar verbonden aan kippenbotten. Dit gevaar is het feit dat kippenbotten zacht zijn en gemakkelijk te breken. Als ze gebroken zijn hebben ze scherpe randen die inwendige bloedingen kunnen veroorzaken.

Als je kat kippenbotten inslikt, probeer dan te voorkomen dat hij overgeeft. Reden hiervoor is dat de botten meer schade kunnen veroorzaken als ze weer omhoog komen. Geef je kat een beetje brood om te proberen eventuele scherpe randen te coaten als deze door het spijsverteringskanaal van je kat gaan. Als je kat kippenbotten heeft ingeslikt neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts.

Kunnen katten gekookte kip eten?

De meeste katten kunnen gekookte kip eten, tenzij ze gevoelig zijn voor pluimvee. Dus zorg ervoor dat je je kat enkel en alleen gekookte kip serveert. Dit betekent dat de kip niet mag worden gepaneerd, vettig of bereid met specerijen of kruiden. Aangezien dit gevaarlijk kan zijn en het spijsverteringsstelsel van je kat kan verstoren. Voer slechts kleine hoeveelheden gekookte kip aan je kat als traktatie. Als je grote hoeveelheden kip voert aan je katten zal je kat niet voorzien van een uitgebalanceerd dieet en dit kan leiden tot spijsverteringsstoornissen.

Recent Posts